Välkomstbrev till nyinflyttade

Hej och välkommen!

Information till dig som flyttar in till något av områdena där ni trafikerar Lillängsdalsvägen. 

Vägföreningen hälsar dig välkommen till Brunnsnäs GA:2 och Lillängsdalsvägen med omnejd. 

Vägföreningen ansvarar för, och förvaltar, gemensamhetsanläggningen Brunnsnäs GA:2 vilken omfattar Lillängsdalsvägen i sin fulla sträckning samt delar av Kalkarsvedsvägen och Lillängsbergsvägen.
Vi i styrelsen gör vårt bästa för att dessa vägsträckor ska vara i så gott farbart skick som möjligt och att trafiksäkerheten hålls så hög som möjligt. 

Du blir automatiskt medlem i föreningen genom din fastighet och kommer årligen få en faktura för väghållningen. 

För dig som bygger om, till eller nytt gäller ett antal regler som du behöver förhålla dig till. 

  • Infarter till fastigheter ska vara försedda, eller förses, med vägtrummor. Föreningens vägfogde stöttar gärna med information om trummans utformning och storlek. 
  • Diken får EJ fyllas igen.  
  • Föreningen har avgifter för nybyggnationer och större om- och tillbyggnader. Anmäl till vägföreningen via mail när bygget startar så att faktureringen blir så lätthanterlig som möjligt. 
  • Du som fastighetsägare är ansvarig för eventuella skador som åsamkas vägen i samband med t.ex. lastning och lossning av grävmaskiner eller andra tunga fordon och saker. Kostnader för reparation av vägen eller därtill hörande ansvarsområde bekostas av fastighetsägaren, vilken har beställt tjänsten eller leveransen. 

I övrigt bör följande beaktas: 

  • Tomtmarkeringar får ej flyttas eller plockas bort. 
  • Staket, häckar och slänter ska anläggas innanför tomtgränsen. 
  • På våren, under tjällossningen, begränsas axeltrycket till 4 ton. När och hur länge begränsningen gäller beror på vårens väder. Skyltar sätts upp vid infarten till Lillängsdalsvägen och information publiceras på föreningens hemsida när begränsningen gäller. 

Det åligger fastighetsägaren att informera entreprenörer och leverantörer om dessa begränsningar. 

Med stöd av Anläggningslagen (§48) och senaste lantmäteriförrättningen debiteras vägavgifter med hänsyn till nyttjandet av vägen. 

Kontakta föreningens vägfogde, eller annan person i styrelsen innan eventuellt arbete påbörjas. På så sätt minskas risken för onödiga kostnader för dig som fastighetsägare. 

Har du några frågor, hör gärna av dig till styrelsen. Kontaktuppgifter finns på föreningens hemsida, www.vivf.se. 

 

Vänligen 

Styrelsen
Västra Ingarö Vägförening